Foto: Policija, sajt MUP-a
Foto: Policija, sajt MUP-a

Na području Policijske uprave u Novom Sadu, u protekloj nedelji, dogodilo se 45 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 11 osoba lakše i teže povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 2.930.000 dinara, saopštavaju iz Odeljenja saobraćajne policije.

Saobraćajne nesreće su se dogodile zbog: neprilagođene brzine, osam, neustupanja prvenstva prolaza, pet i zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Policija je podnela šest krivičnih prijava, zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 287 učesnika u saobraćaju. Izdato je 1.783 prekršajna naloga, iz saobraćaja je isključeno 113 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 22 vozila zbog težih tehničkih neispravnosti.

Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu

Protekle nedelje, na području Južnobačkog upravnog okruga, evidentirana su 33 požara: na građevinskim objektima (13), na saobraćajnim sredstvima (pet) i na otvorenom prostoru (15). U požarima nema poginulih lica, a jedno lice je povređeno, dok se pričinjena materijalna šteta procenjuje na oko 900.000 dinara. Na osnovu izvršenih uviđaja, utvrđeno je da je 1 požar izazvan nehatom, odnosno nepažnjom, 1 požar namerno, a za jedan požar uzrok je neutvrđen.

Policijski službenici Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu, imali su 36 intervencija, od kojih je 33 bilo na gašenju požara, jedna tehnička intervencija, jedno dežurstvo i toliko iz grupe ostalih intervencija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име