Posle Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole, te OŠ „Zdravko Gložanski“, i Predškolska ustanova „Labud Pejović“ u Bečeju ocenjena je od strane eksterne komisije najvišom ocenom „četvorkom“.

-Od maksimalnih 100, naša Ustanova dobila je 97 bodova, konstatuje direktorka PU „Labud Pejović“ Slađana Jović.

-Pošto su obišli sve objekte, obavili razgovore sa zaposlenima i roditeljima, posebno su se zainteresovali za rad razvojne grupe. Pojasnili smo im da nemamo posebnu razvojnu grupu, nego su sva deca upisana u tipična odeljenja, a prema planu i programu odlaze u razvojnu grupu na vežbe s defektologom i logopedom. Znači, deca sa smetnjama u razvoju nisu odvojena od ostale dece, što im se dopalo. Revizorima se dopalo i to što su u većini objekata, sem centralnog, mešovite grupe po uzrastu.

Bečejski predškolci imaju mogućnost da uče engleski jezik, da pevaju u horiću „Labud Pejović, koje ovih dana imao tradicionalni zavšni koncert na kom su, pored 45 članova „horića“, nastupilo preko 150 dece bivših članova, sada aktivnih u horu Muzičke škole,OŠ „Zdravko Gložanski“, dečijeg hora „Bubamara“… Tradicionalne i omiljene manifestacija bečejske Predškolske ustanove su Majske igre, „Bebi fest“…

Predškolci su učestvovali i u svečanom otvaranju Majskih igara | Foto: Vlastimir Jankov
Predškolci su učestvovali i u svečanom otvaranju Majskih igara | Foto: Vlastimir Jankov

-Zahvaljujući sredini u kojoj živimo, naša Ustanova gaji multikulturalnost. Ponosno naglašavamo da imamo deset dvojezičnih grupa u kojima deca u ranom detinjstvu uče i srpski i mađarski jezik, dodaje zamenica direktora bečejske Predškolske ustanove Tatjana Mitić.

Eksterna komisija je vrednovala i edukaciju zaposlenih, jer vaspitači redovno posećuju razne obuke i seminare, a u vidu je imala i činjenicu da je Šarlota Bovanović proglašena od strane Saveza udruženja medicinskih sestara Predškolskih ustanova Srbije za najbolju medicinsku sestru u 2016. godini, čime je na najlepši mogući način nagrađeno njeno punoletstvo u radu s predškolcima.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име