Sa lanjske akcije „Zdravlju u susret“ | Foto: Vlastimir Jankov
Sa lanjske akcije „Zdravlju u susret“ | Foto: Vlastimir Jankov

Aktivisti Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej imaće danas pune ruke posla, jer su na programu dve atraktivne akcije.

Tradicionalnom, 12. po redu, akcijom „Zdravlju u susret“ aktivno se uključuju u globalnu manifestaciju Mesec borbe protiv dijabetesa, a biće i organizatori, takođe tradicionalnih, četvrtih po redu, Međunarodnih susreta rekreativaca obolelih od šećerne bolesti.

-Prva akcija je postala brend našeg Društva, jer se odazove nekoliko stotina sugrađana da besplatno i bez zdravstvene knjižice provere svoje zdravlje. Tačnije, od 9 do 15 sati na centralnom gradskom trgu svako će moći da proveri nivo šećera u krvi, visinu krvnog pritiska i dobije potreban savet lekara. Druga akcija je novijeg datuma i mi Bečejci smo dobili čast da je prvi put organizujemo. Reč je susretu rekretivaca obolelih od šećerne bolseti iz sedam sredina. Očekujemo 35 takmičara u pikadu, slobodnom bacanju u koš i šuriranju na mali golić iz  Srebrenice i Tešnja (Bosna i Hercegovina), Orahovca i Slavonskog Broda (Hrvatska), Bačkog Petrovca, Zrenjanina i Bečeja (Srbija). Kako će u pratnji takmičara biti još gostiju, pokazaćemo im značajne turističke destinacije našeg grada, a u popodnevnim satima ćemo organizovati druženje u dvorcu Bogdana Dunđerskog, saznali smo od predsednika domaćina današnjih akcija Radoslava Ivanovića.

Mnogi Bečejci su ozbilno shvatili današnju akciju „Zdravlju u susret“, je su rutinskom proverom zdravlja saznali da imaju visok nivo šećera u krvi ili visok pritisak, pa su na vreme počeli lečenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име