Posle lanjska četiri kilometra asfaltiranja ulica u marginalnim bečejskim naseljima, Mala Bosna i Šištak, koje se okarakterisane kao nekategorisani atarski putevi, vrednih 4,2 miliona dinara od sredstava zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, u bečejskoj opštini je ovih dana završen drugi sličan investicioni ciklus vezan za putnu infrastrukturu.

-Ovoga puta je asfaltirano ili kamenom nasuto tri i po kilometra. Projekat je vredan 3,4 miliona dinara. Ali, ne zadovoljavamo se urađenim. Planiramo da u periodu koji je pred nama asfaltiramo ili kamenom naspemo sve ulice u našoj opštini i da, konačno, omogućimo nesmetanu saobraćajnu komunikaciju tokom proleća i jeseni svim žiteljima, rekao je predsednik opštine Bečej mr Vuk Radojević prilikom posete radovima poslednje deonice puta od Bačkog Gradišt do Parka prirode Stara Tisa kod Bisernog ostrva, koji će, najverovatnije biti završen do srede.

Poslednjepomenuta deonica je sa 1.700 metara najduža, a u Bečeju su asfaltirani delovi ili cele ulice, Batinska (190 metara), Braće Čiplić (300), Veljka Vlahovića (75), Voćnjak (145) i Milana Ješića Ibre (120), a nasute su ulice Šištak i put pored kanala u istoimenom naselju.

Pošto je Ministarstvo poljoprivrede dalo saglasnost na Godišnji program korišćenja finansijskih sredstava od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta u opštini Bečej i isti je prihvaćen na poslednjoj sednici Skupštine opštine Bečej, značajna sredstva su izdvojena, pravo, za ovu namenu.

-U drugoj polovini ove godine nastavićemo s ovim investicionim ciklusom u svim naseljenim mestima. Sada nam predstoji izrada elaborata i projektne dokumentacije za nekategorisane atarske puteve i u dogovoru sa Savetima mesnih zajednia difinaćemo prioritete, uraditi potrebnu dokumentaciju i raspisati javne nabavke, zaključuje po ovom pitanju prvi čovek bečejske opštine.

1 KOMENTAR

  1. Molim nadlezne da uzmu u obzir i ne zaborave Bolmansku ulicu, od pivare pa nadalje. I naravno zadnjih 50 m ulice Carnojevic. Dobili su nas glas, pa je sad red na njima da ispune obecanja… Blizu centra a blato do kolena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име