Rezultati, ali i očekivanja iz projekta međunarodne saradnje Intereg IPA – Mađarska – Srbija „Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost“ predstavljeni su danas u opštini Bečej.

Opština Bečej sa mađarskim opštinama Čongrad i Alđe, u cilju razvijanja nautičkog turizma na donjem delu Tise, treba da postave pristaništa za male brodove i da time upotpune svoju ponudu na i kraj Tise. Čongrad i Alđe su uspeli da završe svoje projekte aktivnosti, najpre one vezane za izgradnju malog pristaništa, dok je u Bečeju, kako to objašnjavaju, neophodno još da izvođač radova doveze i postavi potrebne delove.

Predstavnik opštine Alđe podelio je iskustva vezana za uređenje obale Tise u tom mestu i opremanje sadržajima, koje su obezbedili iz sličnih projekata, dok delegacija iz Čongrada nije uspela da prisustvuje predstavljanju projekata, ali je sudeći prema fotografijama i kod njih završen posao izgradnje objekta. Od predstavnika Alđe Ištvana Fivešija saznali smo i da je ta opština takođe imala poteškoća oko realizacije projekta zbog izlivanja Tise, kao što je to imao i Bečej.
Na pitanje da li će opština Bečej uspeti da završi posao u roku, budući da je više puta pominjani rok 31. jul i da li je donator – Evropska unija upoznata sa situacijom, dobili smo potvrdan odgovor.

Projekat je ukupne vrednosti pola miliona evra, opštini Bečej pripalo je oko 172.000 evra, uz učešće od 18 miliona dinara, a taj bi novac većim delom, nakon pravdanja kod donatora, trebalo da se vrati u budžet opštine Bečej.

 

Više u TV prilogu

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име