U ogranku Narodne biblioteke Bečej u Bačkom Gradištu za subotu 24. maj zakazana je predstava „Čovek čoveku“ koju izvode Rada Đuričin i Vjera Mujović.

 

 

Pripovedačka predstava „Čovek čoveku“, za koju je glumica Rada Đuričin priredila izabrane priče velikana srpske proze, prava je umetnička poslastica.

– Ono što je zajedničko izabranim delima iz stvaralaštva Bore Stankovića („Večiti poljubac“), Ive Andrića („Žena na kamenu“), Branka Ćopića („Bašta sljezove boje“), Isidore Sekulić („Gospa Nola“), Milovana Danojlića („Čovek čoveku“) i Mome Kapora („100 nedelja blokade“) jeste traganje za ljudskom sudbinom, ispunjenom čežnjom, strahovima, radostima i žalostima. (Blic)

Svedena scenografija ovog performansa u prvi plan stavlja pripovedanje.

Predstavljanje priča velikana srpske književnosti u izvedbi nagrađivanih dramskih umetnica samo je jedan u nizu sadržaja Narodne biblioteke koji na radost konzumenata kulture iz naseljenih mesta najveće potiske opštine ne iziskuje odlazak iz svojih mesta.

Pored ovog, Đuričin i Mujović sarađivale su na još jednom interesantnom projektu. Naime, zapažena je bila i predstava „Trun u oku”, rađena prema motivima američke pesnikinje Silvije Plat. U pomenutom se komadu Rada Đuričin, inače dobitnica je nagrade „Zlatni ćuran”, ostvarila i kao režiserka.

Književno dramski susret „Čovek čoveku“ počinje u 17 sati, a ulaz je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име