A Korrupcióellenes Ügynökség két óbecsei tisztségviselőt is felszólításban részesített a vagyon- és jövedelemnyilatkozat benyújtásának elmulasztása miatt.

A Moj Bečej internetes portál előzetes információi szerint a Korrupcióellenes ügynökség eljárást indított Kiss Igor a községi tanács szociális védelemmel és európai alapokkal megbízott tanácstagja ellen, valójában azonban csak felszólították az elmulasztott vagyon-és jövedelemnyilatkozat pótlására.

Felszólítást kapott Goran Sadžakov is, az Idegenforgalmi Szervezet megbízott igazgatója. Az érintetteknek ugyanis a tisztségük betöltését követve 30 napon belül kellett volnt átadniuk a a vagyon és jövedelemnyilatkozat, aminek a határideje 2016 szeptembere volt.

Goran Sadžakov, megbízott igazgató, Idegenforgalmi Szervezet:

Mivel csak megbízott igazgatónak választottak meg, először nem voltam benne biztos, hogy nekem is kell-e ilyen nyilatkozatot tennem. Később felvilágosítottak, hogy ugyanolyan kötelességeim vannak, mint a többi tisztségviselőnek. Azonban a munka és a nyári fesztivál szervezése közben teljesen megfeletkeztem róla. De most pótoltam a mulasztásomat.

Mivel a felszólítottak 15 napon belül eleget tettek kötelességüknek, az ügynek várhatóan nem lesz következménye.

Ellenkező esetben a mulasztás miatt akár 50 – 100 ezer dinár pénzbüntetést is kaphattak volna.

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име