Promocije knjige o „Bitlsima“, Dejvidu Bouviju i Biliju Ajdolu koje je naš poznati muzičar Dejan Cukić prevodio za izdavačku kuću „Laguna“ biće predstavljene u u subotu 6. februara u Pozorišnom klubu Gradskog pozorišta Bečej. Te večeri publika će imati priliku da prisustvuje i solo akustičnom koncertu Dejana Cukića.

Prvo će biti predstavljena knjiga „Bitlsi“, Hantera Dejvisa, knjiga koja je postala svetski bestseler i koja je jedina autorizovana biografija liverpulskog benda koja je ikad izašla. Zahvaljujući odobrenju menadžera Bitlsa Brajana Epštajna, Hanter je uz liverpulsku četvorku proveo 18 meseci, tokom 1967. i 1968. godine. Tada je napravio serijal intervjua, uz uvid u krug njihovih najbližih saradnika, prijatelja, članova porodica, ali i u nastanak pojedinih pesama. Druga knjiga je biografija Dejvida Bouvija, nedavno preminulog rok velikana koju je napisao Mark Spic.

Originalno, ova biografija kulturne ikone 20. veka izašla je 2009. godine. Prati Bouvijevu karijeru od samih početaka, kada je slušao blues i zvao se Dejvid Džons sve do dana kada je dostigao slavu i postao Dejvid Bouvi. Knjiga je bazirana na nekoliko stotina razgovora koje je Spic vodio sa ljudima koji su Bouvija najbolje poznavali, od njegove prve supruge Endži, preko menadžera Keneta Pita do čitavog niza kolega muzičara.

I na kraju, Cukić će predstaviti svoj najnoviji prevodilački rad, autobiografiju Bilija Ajdola „Igrati sa sobom“, bestseler Njujork tajmsa, knjigu koja je proglašena za jednu od najuzbudljivijih i najiskrenijih autobiografija napisanih u poslednje vreme.

Posle predstavljanja svojih prevoda Dejan Cukić će održati akustični solo koncert. Književno – muzičko veče sa Cukićem počinje u 21 sat, a ulaznica košta 200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име