Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ osposobila je ove godine za budući posao cvećare i vrtlare.

Maturanti, učenici završnog razreda Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ spremni su za potragu za zaposlenjem, mada, kako nastavnici kažu, mnoge posao, zbog velikog zalaganja tokom praktičnog rada kod ovdašnjih poslodavaca, već čeka.

Matursko veče u ovoj školi je uvek sadržajno, pa ni ove godine to nije izostalo. Nastavnici su se potrudili da ono prođe aktivno i na zabavan način, kako bi im ostalo u lepom sećanju.

Učenica generacije Tamara Nićin jedva čeka da pokaže naučeno i da počne da doprinosi kućnom budžetu kroz radni angažman. Nju sledećeg petka, kao i druge đake generacije srednjih škola širom Srbije, očekuje prijem na Belom dvoru u organizaciji Udruženja Kraljevina Srbija na čelu sa porodicom Karađorđević.

Detalj sa maturske proslave
Detalj sa maturske proslave

Nebojši Marjanovu, sada vrtlaru – cvećaru, hrizantema je omiljeno cveće. Ovu vrstu, pa i mnoge druge biljke će stečenim obrazovanjem moći da uzgaja i održava, što će mu donositi prihode.

Svečanosti povodom rastanka od ove generacije maturanata prisustvovali su i program uveličali mlađi učenici koji su takođe zadovoljni znanjem i veštinama kojima ih škola uči.

Učenici ove škole, koja radi punih 51. godinu, redovno učestvuju u različitim takmičenjima (kao što su sportska, recitatorska, frizerska, likovna, saobraćajna…), gde postižu zapažene rezultate. Ove godine su zahvaljući uspehu jednog učenika bili domaćini republičkog takmičenja u vrtlarstvu.

U školskim klupama ustanove u kojoj znanja i veštine stiču budući cvećari – vrtlari, bravari, frizeri i pekari sede mladi koji jedva čekaju da naučeno i primene i pokažu zajednici da su jednako uspešni kao i drugi u tim poslovima.

 

Opširnije u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име