Bečejka Alisa Bajić neretko zasuče rukave i uklanja nagomilano smeće sa obale i iz Tise. Danas se priključila volonterima Bečejskog udruženja mladih sa kojima je ponovo satima izvlačila i razvrstavala flaše, plastične predmete i sve ostalo čemu nije mesto u Tisi.

Ni šesnaestogodišnjoj Simonidi Subotički nije prvi put da učestvuje u volonterskim akcijama. Otpad se izvlači na površinu i razvrstava u džakove. Samo u dva sata za odvoženje na reciklažu bilo je spremno 20 džakova.

Utisak volontera jeste da je odziv sugrađana mali, s obzirom na to da leti ovaj deo Bečeja vrvi od posetilaca. I ne samo to.

Akcijom „Da nam svima bude draža čista tiska plaža“ BUM-ovci podržavaju projekat „Tid(y)Up“ Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Projekat „Tid(y)Up“ se fokusira na poboljšanje kvaliteta vode Tise, od njenog izvora do Crnog mora sa akcentom na smanjenje zagađenja otpadom od plastike. Realizuje ga 10 partnera u sedam zemalja koje pripadaju slivu Tise, a partner u Srbiji je Fakultet tehničkih nauka. Danas i sutra čiste se priobalje i obala od Bačkog Petrovog Sela, preko Bečeja do Novog Bečeja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име