Foto: Ilustracija, Bačko Gradište
Foto: Ilustracija, Bačko Gradište

Ohrabrujuća je činjenica da se ljudi, uprkos daljini, nacionalnim, starosnim i drugim razlikama koje ih , naizgled, razdvajaju, mogu ujediniti oko lepih i humanih stvari, te su motivisani da slične akcije organizuju i u budućnosti, to vele organizatori humanitarne akcije u Bačkom Gradištu „Daj i ulepšaj dan!” koja svečanu aktivnost ima sutra (28. decembar).

Kažu da novogodišnji praznici imaju poseban uticaj na ljude i da, pored toga što sumiraju utiske iz godine koja se završava, u nekima se probudi i „praznični duh”, te su uz dobro raspoloženje skloni da čine lepe stvari za druge i tako šire radost. Tako je ovaj svojevrsni praznični duh „zaposeo” mladog Bačkogradištanca Silarda Brašnjoa, koji sa porodicom živi i radi u Budimpešti. Naime, ovaj entuzijasta poželeo je da najmlađim meštanima Bačkog Gradišta ulepša praznike iniciranjem humanitarne akcije „Daj i ulepšaj dan!”. Uz pomoć ogranka Narodne biblioteke Bečej u Bačkom Gradištu, predstavnika Osnovne škole „Svetozar Marković” iz tog mesta i dobre volje pojedinica, za kratko vreme, Brašnjo je uspeo da organizuje dobrotvornu akciju za decu iz vrtića koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica.

Gradištanci su se odazvali pozivu i u proteklom periodu su u biblioteku donosili novogodišnje poklone za decu. Sadržaj paketića samostalno su određivali: od slatkiša i igračaka do garderobe, a program dodele paketića biće održan u ponedeljak, 28. decembra sa početkom u 17 časova, u Biblioteci Bačko Gradište. Akciji se pridružio i KUD „Đeram” iz Bačkog Gradišta koji je za ovu priliku obezbedio sokove za decu i goste programa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име