Najslabiji odziv u poslednjih nekoliko godina | Foto: Vlastimir Jankov
Najslabiji odziv u poslednjih nekoliko godina | Foto: Vlastimir Jankov

Junska akcija, inače peta u godišnjem programu, dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju kao da je ukleta. Ovogodišnja posebno.

Daleko ispod proseka, koji se kreće nešto preko stotinak humanitaraca. Odazvalo se samo 57 dobrovoljaca, pregledano ih je 54, a krv je dalo 52, od kojih troje prvi put.

-Od kako smo 2014. godine uveli junsku akciju, po pravilu je brojčano najslabija. Ne znamo razlog tome, ali očito da se Bečejci ne prilagođavaju brzo i lako novom terminu. Svake godine je najmanji odziv u junu, ali ove godine je to ubedljivo izraženo. Obzirom da imamo godišnje deset akcija i da očekujemo da pređemo „hiljadarku“, na polovini smo sa 491 paketićem dragocene tečnosti. U drugoj polovini godine ćemo nadoknaditi mali deficit i ispuniti normu, ne napušta optimizam aktivistu Opštinske organizacije Crvenog krsta u Bečeju Nevena Andrića.

Sledeći dolazak mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodina zakazan je za 5. jul u Bečeju i 14. juli u Bačkom Petrovom Selu.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име