Petrovoselci čekaju goste | Foto: Vlastimir Jankov
Petrovoselci čekaju goste | Foto: Vlastimir Jankov

Nije kao pre, trećeg vikenda jula, nego u subotu, 17. septembra, ali to neće bitnije poremetiti održavanje Dana Bačkog Petrovog Sela. U Mesnoj zajednici najvećeg potiskog sela su zadovoljni kako teku pripreme za tradicionalnu manifestaciju, koja je nastala na temeljima ranije prepoznatljive višednevne manifestacije „Krastavacijada“.

-Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave i sponzora, zatvorili smo finansijsku konstrukciju ovogodišnje celodnevne manifestacije. Program dešavanja će se odvijati, uglavnom, na otvorenom u pijačnoj ulici i biće šarenolik, tako da će svako moći da nađe ono što ga zanima. U gostima će nam biti delegacija bratskog grada Harkanja iz Mađarske, a očekujemo potvrdu dolaska i delegacije iz rumunskog grada Tušnadfurda. Ne smemo zaboraviti i komšije, iz Ade, Bečeja, Mola… Verujemo da će sve proteći u željenom ambijentu, da će se ljudi lepo družiti, što i jeste cilj manifestacije, saznali smo od sekretara Mezne zajednice Bačko Petrovo Selo Magdolne Pece.

Petrovoselska fešta kreće, uslovno rečeno, od rane zore i trajaće do kasno u noć. Prvi će vatru ispod kotlića u 10 sati potpaliti kulinari, koji će se takmičiti u pripremanju pilećeg paprikaša. Kotizacija za ovo takmičenje je 2.000 dinara, a prijave se mogu obaviti i telefonskim putem na broj 021/804-244, uz napomenu da će prijavljivanje trajati do samog potpaljivanja vatre.

Istovremeno, na drugoj strani iste ulice će se održati bogat kulturno-zabavni program u kom će učesnici biti mesna kulturno-umetnička društva. Nešto iza podneva će se degustirati pripremljeni specijalitet u kotlićima, a žiri će doneti odluku koji kulinari će biti i nagrađeni.

Popodnevni program se, na kratko, seli u SRC „Jedinstvo“ kraj Tise, gde će fudbaleri Jedinstva od 16 sati odigrati prvenstvenu utakmicu sa trenutnim liderom na tabeli iz Tomislavaca. Kako su obe ekipe u prva dva kola neporažene, to znači da će ljubitelji fudbala prisustvovati derbiju kola. Valja naglasiti da Jedinstvo igra svoje utakmice nedeljom, a da je za ovu priliku odlučilo da igra u subotu i tako oplemeni dan svog sela.

Sve se završava večernjim rok koncertom i kasnijom žurkom, svi se nadaju, pod vedrim još uvek letnjim nebom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име