Sedam godišnjih nagrada uručeno je danas (31. jula) zaslužnim pojedincima i organizacijama povodom Dana opštine Bečej.

Odbornici Skupštine opštine Bečej su na minuloj, 39. sednici potvrdili odluku Komisije da ove godine nagrade zaslužuju: fabrika čokoladnih proizvoda „Sweet system” iz Bačkog Petrovog Sela, sveštenik, dr Karolj Harmat za humanitarni rad, Milorad Milinkov, ugostitelj u penziji, Farma Mužljai iz Bačkog Gradišta, KUD „Đido“ iz Bečeja iz oblasti kulture, Društvo za razvoj i promociju nauke „Pipeta” u oblasti obrazovanja i Plivački vaterpolo klub Bečej u oblasti sporta.

– Iznenađen sam i veoma sam srećan, rekao je Milorad Milinkov, višedecenijski ugostitelj, sada u penziji, poznat kao Mile Palatinus po restoranu čiji je bio vlasnik.

Ovo priznanje koje stiže iz opštine Bečej je još jedan podstrek za uspešnu porodicu Mužlai iz Bačkog Gradišta, kaže David Mužlai.

– Ovaj dan je prilika da se podsetimo svih materijalnih i nematerijalni dobara kojima se dičimo, rekao je predsednik Skupštine opštine Bečej Igor Kiš.

Dodeli godišnjih nagrada i obraćanju predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića i predsednika Skupštine opštine Bečej Igora Kiša prisustvovali su predstavnici nekoliko opština u Srbiji, ali i oni iz susednih država, kao predstavnici državnih organa, te pokrajinske skupštine i sekretarijata, kao i lokalne privrede i mnogi drugi.

Dan opštine Bečej se od 2009. godine obeležava 1. avgusta, kao dan sećanja na činjenicu da je Marija Terezija 1774. godine potvrdila prava stanovnika ovog grada i proširila ih i na nesrpsko stanovništvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име