U Tehničkoj školi Bečej organizovan je program za potecijalne buduće učenike. Dani otvorenih vrata trebalo bi u neposrednom kontaktu da približe đacima bečejskih osnovnih škola sve mogućnosti koje škola sa velikom tradicijom nudi đacima i to u raznim delatnostima. Zanati su ponovo aktuelni i oni su osnova privređivanja, tvrde iz Tehničke škole.

Danas mladi kada završavaju osnovnu školu, jedni su sigurni šta je to što žele da upišu, međutim, ima onih koji su još uvek nesigurni. Da bismo te nedoumice razrešili, mi smo omogućili učenicima, tokom poslednjih časova, u sredu i četvrtak, da dođu kod nas, da vide, da upoznaju buduće profesore koji će im ukratko predstaviti šta je ono što mi radimo. Imamo priliku da na možda i razbijemo predrasude i da pokažemo učenicima da, ipak, 130 godina prosvetne delatnosti naše škole jeste dovoljan dokaz da je ona odličan temelj za njihovi budućnost, jer tehnika jeste budućnost, a mi smo upravo škola tehnike, škola tehničkih nauka. I mašinski smerovi koje imamo kao i elektrotenički, ali lične usluge, jer zanati ponovo prosperiraju, ponovo su potrebni, a sve je to ono što mi nudimo, rekla je profesorka u Tehničkoj školi Bečej Sanja Biro.

Da postoji izvesna neposrednost u odnosu pedagoga i učenika, ali i mogućnost za druženje mladića i devojaka iz različitih odeljenja u školi, svedoči i letnje kampovanje na Tisi. Naime, nekada učenici zidarskog smera ostavili su školi kamp koji sada služi za druženje tokom letnjih meseci.

Da škola nije samo mesto učenja, već i socijalizacije, druženja i mogućnosti provođenja slobodnog vremena na kvalitetan način, tvrde i učenici i profesori. Sve to od izuzetnog je značaja za razvoj mladih. Filip Ostojić jedan je od mnogih iz tehničke škole koji su preuzeli ulogu edukatora i učenicima osmog razreda predstavili svoje radove, koji su produkt prenešenog znanja profesora, umeća, kreativnosti i angažmana učenika.

U školi ne stignu neke stvari da nam objasne, pa su nam zato važne vannastavne aktivnosti. Meni se dopada modeliranje, te ja na taj način ispunjavam slobodno vreme. Ovo je dobra škola, mogu nakon nje da studiram gotovo sve, ali i da se od naučenog ovde, kasnije fino snađem, mogu fino da zaradim, kazao je Filip Ostojić, učenik sa smera mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje.

Osim CNC mašine na kojima đaci mogu na pravi način da se pripreme i odgovore na potrebe današnjeg tržišta rada, savremenog „tri de“ štampača, tu je i u potpunosti opremljeni frizerski salon i  pedikir – manikir salon u koji je škola mnogo uložila. Znanje koje se opravdava uspesima na takmičenjima, veštine i kreativnost koje se stiču vrednim praktičnim radom u opremljenom prostorima i uz adekvatnu opreme, pedagoški rad zapažen i visoko ocenjen od resornih službi, samo su nešto što školu sa velikom tradicijom karakterišu.

Svečana akademija povodom 130 godina postojanja škole biće upriličena  u utorak 24. maja u 18 sati u Gradskom pozorištu Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име