Sa lanjskog obeležavanja Dana pešačenja u Srbiji | Foto: Vlastimir Jankov
Sa lanjskog obeležavanja Dana pešačenja u Srbiji | Foto: Vlastimir Jankov

Planinarski društvo „Leson“ u Bečeju pridružilo se akciji Planinarskog saveza Srbije i u subotu, 15. septembra, obeležiće Dan pešačenja u Srbiji. I ova manifestacija, kao i Svetski dan pešačenja, koji se obeležava 15. oktobra, ima za cilj promociju fizičke aktivnosti.

-Start naše lokalne akcije je sa centralnog gradskog trga ispred gradske kuće u 9 sati. Maršruta pešačenja je Ulicom Uroša Predića do Velikog bačkog kanala, zatim dolmom do ušće u Tisu, potom šetalištem uz reku do Goranskog parka i nazad na trg, gde je cilj. Staza je duga oko pet kilometara i pozivamo sugrađane da nam se pridruže, rekli su nam u bečejskom Planinarskom društvu „Leson“.

Geslo bečejskih planinara je „Šetaj, opusti se i uživaj !“ Lanjskoj akciji su se, uglavnom, odazvali članovi Društva „Leson“. Ukupno četrdesetak učesnika pešačenja je bilo. Premalo za grad veličine Bečeja.

Očito da Bečejci subotom biraju drugu aktivnost, jer svi putevi vode ka Gradskoj pijaci, mada dan kasnije mogu isto to da obave na pijaci u Novom selu. Međutim, navike su čudo, ali ih ponekad treba menjati. Zdravstvene preventive radi, jer često puta zna da bude kasno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име