U Gradskom pozorištu Bečej po 38. put danas je organizovan Festival scenskog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta Majske igre. Nakon što je održan festival za malo starije glumce, deca predškolskog uzrasta, pored domaćina iz Bečeja, izašla su na veliku scenu gradskog pozorišta. Tradicionalnu manifestaciju otvorila je u ime organizatora direktorka Predškolske ustanove „Labud Pejović” Slađana Jović, a prisutnima se obratio u ime opštine Bečej član opštinskog veća Čaba Štefaniga.

Dramsko stvaralaštvo značajno je za razvoj deteta u bilo kom uzrastu. Izlaskom malih glumaca na veliku scenu ona tako savladaju tremu, razvija se njihovo samoupouzdanje, kreativnost. Da ove Majske igre budu na adekvatnom nivou i da i gosti odu kući sa pozitivnim utiscima i sa željom da se vrate u Bečej istim povodom svojski se potrudio ceo kolektiv ovdašnje predškolske ustanove.

Svako od 200 dece učesnika iz ustanova iz Temerina, Ade, Novog Bečeja, Kanjiže, Bača, Subotice, Stare Pazove i Bečeja, dobiće diplome, a manifestacije se realizuje sa porukom važno je učestvovati, rekla nam je Tatjana Mitić, pomoćnica direktorke PU „Labud Pejović”. Ovo je ujedno i priilika da pedagozi koji su radili sa decom glumcima razmene iskutva, posavetuju jedni druge.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име