Defileom danas od 17.30 počinje Nedelja ruske mode u Bečeju, a učesnici će, osim predstavljanja interesatnih kostima, imati i zadatak da prenesu informacije koje se tiču niza aktivnosti u okviru ove kulturno – umetničke manifestacije. U povorci će učestvovati maskirana deca iz bečejskih vrtića i osnovnih škola, ali njihovi vršnjaci iz Rusije.

 

Povorku će prevoditi, kao i na Majskim igrama, mažoretkinje i dobošari, a kretaće se Zelenom ulicom od „Kluba 4“ prema policijskoj stanici. Svečana povorka, kako to dolikuje, preneće i poruku, a u ovom slučaju to će biti obaveštenje o Festivalu pozorišne mode koji će se dogoditi sutra (četvrtak, 12. jun) od 18.30 na Trgu oslobođenja.

Tom će prilikom Inkluzivni hor „Ison“ iz Novog Sada u okviru festivala „Hearts in harmony“ predstaviti svoj repertoar posetiocima. Koncert počinje u 17 časova nastupom folklornih ansambala, a nakon toga će na velikoj bini, uz pratnju tamburaškog orkestra i jednog muzičkog sastava, nastupiti više od 300 dece od kojih je većina sa smetnjama u razvoju. U toku prepodneva, ova deca će, zajedno sa učenicima osnovnih škola u Bečeju, imati muzičke radionice koje će se održati u Gradskom pozorištu, Gimnaziji i OŠ „Zdravko Gložanski“.

Modna revija poznatog ruskog kreatora Slave Zajceva i kreatorke Verice Rakočević biće upriličena u petak 13. juna na „Fantastu“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име