Na vanrednoj sednici Skupštine Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade Republike Srbije održane 17. septembra u Palati Srbija izabrano je novo predsedništvo. Među njima je i koordinator KZM u opštini Bečej Dane Mandić.

Asocijacija je zvanično registrovana 2014. a prelazno telo i pripremni procesi započeti su dve godine pre toga i okupila je veliki broj Kancelarija za mlade kao svojih članica u proteklom periodu. Projektom kod Ministarstva omladine i sporta „Asocijacija radi“ , u sklopu kog je i bila organizovana ova skupština, planirano je da se sprovede niz treninga i obuka, kao i sastanaka predsedništva, po celoj Srbiji u narednih šest meseci, kao i još jedna redovna skupština u februaru naredne godine. Novoizabrano predsedništvo asocijacije je sačinjeno od sedam članova, a izglasani su po regionalnom principu. To su: Miloš Čolić, koordinator KZM Pirot, Tanja Glisić, koordinator KZM Loznica, Nikola Radević, koordinator KZM Kraljevo, Dane Mandić, koordinator KZM Bečej, Mija Petrović, koordinator KZM Niš i koordinatorka KZM Palilule Maja Žmukić, kao jedina predstavnica Beogradskog regiona. Novi predsednik Asocijacije je Džemaludin Paučinac iz Novog Pazara, njegov zamenik Miloš Colić iz Pirota, generalni sekretar je Miloš Vidović, a zamenik sekretara Vojislav Prkosovački.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je kao gost skupštine istakao da su Kancelarije za mlade prva brana koja sprečava odlazak mladih iz zemlje. Cilj Asocijacije jeste umrežavanje lokalnih kancelarija za mlade i postavljanje temelja jače omladinske politike u Srbiji, razvoj programa za mlade i poboljšanje uslova za život mladih uopšte.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име