Sve ustanove kulture u Bečeju povodom Dana američke pripremaju sadržaje, pa će u Narodnoj biblioteci, Gradskom muzeju i Gradskom pozorištu biti predstavljeni i izvođeni interesantni programi. U biblioteci biće organizovana dva programa, koja će biti realizovana tokom dve večeri.

 

 

Prvi je zakazan za utorak 15. oktobra u 18 sati, a u pitanju je veče posvećeno muzičaru Bobu Dilanu. Gosti biblioteke biće muzički novinar Anđelko Maletić i profesor Zoran Paunović. Kako je za naš portal izjavila edukatorka biblioteke Marijana Đaković: „U Srbiji verovatno nema većih stručnjaka, niti kompetentnijih ljudi koji bi govorili o Bob Dilanu na način na koji to mogu Maletić i Paunović, te najavljujemo i više nego adekvatni „ tribjut”. Za muzički deo večeri biće zadužen Gradski hor Bečej.”

Nekoliko dana kasnije, tačnije, u petak, 18. oktobra u 18 sati, biće organizovano veče poezije Silvije Plat. – Gošća biblioteke i predavačica biće mlada Bečejka Dajana Milovanov, uspešna studentkinja Filozofskog fakulteta. Oba programa u okviru Dana američke kulture u Bečeju biće održana u sali biblioteke, a voditeljka programa biće knjižničarka Elizabeta Šijačić, najavila je Marijana Đaković.

Ulaz na sadržaje je besplatan.

foto:www.theguardian.uk

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име