Povodom 400 godina od smrti Viljema Šekspira u Bečeju su priređeni „Dani Šekspira“. U okviru manifestacije biće održane dve filmske projekcije, u pitanju su filmski klasici 20. veka prema motivima dela čuvenog pisca.

Kviz za učenike gimnazije i Ekonomsko – trgovinske škole, a na temu poznavanje Šekspirovog dela biće organizovan u četvrtak. Manifestacije zaokružuje predavanje u petak, profesora Zorana Kolundžića „Šekspir po meri čoveka ili kako obući Šekspira“.

Dela Viljema Šekspira značajna su u nastavnom programu, a đaci srednjih škola uvek pokazuju interesovanje za njih. Tome sigurno doprinosi i aktuelnost tema koje je Šekspir obrađivao vekovima ranije.

Kritičke analize političara i političke aktivnosti koje se sprovode iz različitih motiva, teme su o kojima su debatovali učenici tri srednje škole u Bečeju. Argumentovana diskusija koja je osnova  debatovanja, važna je razvoj pojedinca a samim tim i razvoj društva.

Bečejski srednjoškolci okupljeni su oko debatnog kluba koji organizuje javne debate na različite teme. Više diskusije poštujući pravila debate ne bi škodilo današnjem društvu i to u svim sferama, kažu mladi.

„Dane Šekspira“ organizovala je Ekonomsko – trgovinska škola u Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име