Sa jedne od prethodnih akcija davanja krvi
Sa jedne od prethodnih akcija davanja krvi

Tropska vrućina i sezona godišnjih odmora, nema sumnje, utiču na masovnost julskih akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju. Jer, u poslednje četiri godine odaziv šeste akcije u godišnjem planu kreće se na nivou nešto preko 80 davalaca. Ovoga puta je 85 humanitaraca pregledano, 80 je dalo krv, od kojih petoro prvi put.

-Pozitivno je u svemu što imamo petoro novih davalaca krvi, rekao nam je aktivista Opštinske organizacije Crvenog krsta u Bečeju Neven Andrić. Brojnost je očekivana, jer u sezoni godišnjih odmora i ne možemo očekivati više, pogotovo kad su ovakve vrućine.

Naredna akcija u Bečeju zakazana je za 9. avgust. Pre toga će mobilna ekipa Zavoda za transfuziju krvi Vojvodina posetiti Bačko Petrovo Selo 14. jula i u mesnoj ambulanti obaviti drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u najvećem potiskom selu.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име