Česte izmene propisa i ažuriranja portala, povećanje broja obaveza, od čega je najopterećujuća trenutno ona oko registra ugovora, kao i nepostojanje propisanih smernica i procedura, nedovoljni kapaciteti službi za javne nabavke u opštinama, neujednačenost stavova institucija po istim pitanjima, nezavidan položaj službenika, samo su neki od problema sa kojima se naručioci na lokalnom nivou susreću, zaključak je sa debate „Izazovi javnih nabavki na lokalnom nivou“ nedavno održane u Bečeju.

Osim službenika za javne nabavke iz opštine i javnih preduzeća u Bečeju, svoju predstavnicu na debati imala je i susedna opština Novi Bečej u kojoj su izazovi i problemi istovetni.

Debata u Bečeju je jedna od 30 koliko u isto toliko gradova i opština koje projektni tim realizuje širom Srbije u okviru projekta „Manje korupcije, bogatije društvo“. Projekat sprovode Bečejsko udruženje mladih, Užički centar za ljudska prava i demokratiju i Podrinjski antikorupcijski tim uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Holandije kroz MATRA program.

Formulisane preporuke sa debata biće pretočene u konkretne inicijative koje će voditi ka unapređenju sistema javnih nabavki.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име