Puna humora, interaktivna i pre svega zanimljiva promocija knjiga pisca Uroša Petrovića okupila je decu Bečeja u sredu (25. maja) u Narodnoj biblioteci Bečej.

Događaj koji je trajao nešto manje od sat vremena pažnju dece držao je sve vreme. Autor knjiga za decu Uroš Petrović kaže da ništa nije teško raditi kada se voli. Ovo što je u sredu prikazao bečejskoj deci radio je u proteklih godinu dana u 12 zemalja.

-Uvek su drugačiji odgovori, uvek je drugačiji put do odgovora, ali uvek fascinira to da i najteže zadatke reše, samo kad im je interesantno. To je moja poruka obrazovanju, pošto se i time bavim, rekao nam je autor knjige Uroš Petrović.

Pisac ističe da pokušava da piše priče onakve kakve bi njega zabavile, a upravo pripovedanju daje veliki značaj u smislu obrazovanja dece. Knjige kakve piše voleo bi da su postojale kada je on bio dete. Za to što se to sviđa drugima kaže da je to dobrodošla posledica.

Moje knjige su izašle u nekoliko evropski zemalja. Zajedno dr Rankom Rajovićem koautor sam NTC sistema. Časovi treba da budu zanimljiviji, deca više da razmišljaju i da na časovima bude zanimljivo i deci i nastavnicima, dodaje Petrović.

Deca koja čitaju imaju veće šanse u životu. Pozitivni komentari za knjige koje je napisao Petrović dolaze iz biblioteka i knjižara. Zagonetke koje imaju posebno mestu u njegovom izražavanju smišlja uvek i svuda, kao što nalazi i inspiraciju za svoja dela.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име