Deca osnovnoškolskog uzrasta takmičila su se u prepričavanju bajku, na srpskom i na mađarskom jeziku. Organizatori ovog nadmetanja opštinskog karaktera – Narodna biblioteka Bečej i Mađarsko kulturno umetničko društvo „Petefi Šandor“ iz Bečeja omogućili su deci koja su se takmičila na srpskom jeziku da sami, uz podršku pedagoga izaberu bajku po sopstvenom izboru.

Da dečaci i devojčice što izražajnije i sa entuzijazmom to i urade i da poberu dobre kritike žirija, ali i publike, pomogli su i roditelji koji u trenutnoj situaciji sa epidemijom i aktuelnom režimu nastave imaju naročito ulogu u nastavnim, pa i vannastavnim aktivnostima dece.

-Deca vredno rade i trude se, uz veliku želju da osvoje nagrade. Zajedničkim snagama sa roditeljima smo za nekih dve nedelje, koliko nam obično i treba, uspeli da pripremimo decu, rekla je učiteljica Svetlana Kaćanski iz

Takmičari su bili pobedeljeni u tri kategorije – drugi i treći razred, četvrti i peti i šesti i sedmi. Pobednica u drugoj kategoriji učenica OŠ „Sever Đurkić“ Neda Stojadinović nije prvi put učestvovala u ovom tradicionalnom događaju, a ovog puta, njeno prepričavanje stručni žiri (Marija Hajdić, Tanja Drapšin i Gordana Adamov) je ocenio najvišim ocenama.

Narodna biblioteka Bečej uspešno realizuje u proteklim nedeljama brojne aktivnosti, a aktuelna situacija sa korona virusom, zbog koje su na snazi preventivne mere, ne utiče na njihov kvalitet. Ovom nadmetanju je prethodio likovni konkurs na temu Moje leto koje se takođe privuklo pažnju i interesovanje učesnika.

 

Pobednici po uzrasnim katerorijama:

Prva kategorija (2. i 3. razred osnovne škole)

  1. Dragan Milisav, OŠ „Sever Đurkić“
  2. Luka Kežić, OŠ „Svetozar Marković“, Bačko Gradište
  3. Katarina Jovanović, OŠ „Šamu Mihalj“, Bačko Petrovo Selo Stefan Bogunović, OŠ  „Šamu Mihalj“, Bečej

Druga kategorija ( 4. i 5. razred )

  1. Neda Stojadinović, OŠ „Sever Đurkić“
  2. Dunja Šijački, OŠ „Sever Đurkić“ Bečej
  3. Leontina Lehocki, OŠ „Svetozar Marković“, Bačko Gradište, Jovana Bošnjak, OŠ „Svetozar Marković“, Bačko Gradište

Treća kategorija ( 6. i 7. razred)

  1. Milana Stjepanić, OŠ „Šamu Mihalj“, Bačko Petrovo Selo
  2. Dušan Gajinov, OŠ „Zdravko Gložanski“ Bečej
  3. Jovana Batinić, OŠ „Zdravko Gložanski“ Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име