Aktivisti LPA tima za decu i Društva prijatelja dece opštine Bečej na čelu sa koordinatorkom Izabelom Šormaz ne posustaju. U subotu i nedelju održaće se tradicionalni, 11. po redu, Dečiji interkulturalni kamp imena „Pruži mi ruku – budi mi drug !“ u Izviđačkom centru kraj Radarske stanice. Reč je o manifestaciji koja se održava u partnerstvu sa lokalnom samoupravom, a učesnici su deca koja žive u teškim ekonomskim i socijalnim uslovima.

Četrdesetak dece će biti obuhvaćeno dvodnevnim sadržajnim edukativnim programom. Svake godine se raduju, jer je mnogima to jedno od retkih vršnjačkih druženja. Edukatorskim programom baviće se, pored vaspitača iz Društva prijatelja dece, eko tim, izviđači, srednjoškolski tim kosmopolita… saznali smo od koordinatorke kampa Izabele Šormaz.

U želji da sugrađene upoznaju sa programom rada, oba dana biće „Otvoreni dan kampa“, kad će predstavici medija i zainteresovani građani moći da ih posete i vide kako se pojedine radionice realizuju i porazgovaraju s učesnicima kampa. U subotu, 8. septembra, poseta je od 15,30 do 16,30 sati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име