Dečja nedelja 2018. godine ima moto „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“. Koordinatori ovogodišnje manifestacije koja je, kako kažu propisi, obavezna da se održi u svakoj lokalnoj samoupravi u Srbiji, ističu da je cilj da se petodnevnim aktivnostima ukaže na to koliko je važno da se obezbede svi uslovi za ostvarivanje prava dece, kao i da se svako od nadležnih da svoj maksimum da se najmlađi zaštite od nasilja bilo koje vrste.

Brojne aktivnosti u kojima učestvuju pre svega deca, ali i predstavnici lokalne samouprave, vaspitno – ubrazovnih ustanova i udruženje građana i ove godine bi trebalo da privuku veliki broj posetilaca.

Organizatori Dečje nedelje u Bečeju ističu, najpre zbog mota ovogodišnje manifestacije, panel diskusiju u sredu od 18 sati u Narodnoj biblioteci Bečej „Prevencija i zaštita dece od nasilje“ u kojoj će učestvovati predstavnici, između ostalog, policije, sudstva, Centra za socijalni rad, kao i gosti iz Fondacije „Tijana Jurić“.

Za kraj Dečje nedelje, kao što je to običaj, u petak od 14 do 17 sati centar Bečeja biće mesto gde je organizator pripremio najsadržajniji i najmasovniji program.

Ono od čega se ne odustaje godinama unazad jeste humanitarni karakter manifestacije. Ove godine prikuplja se najpre školski pribor i garderoba za socijalno ugroženu decu, a donacije se mogu doneti počev od ponedeljka pa do četvrtka u Centar za decu i mlade. Kao što je to običaj, početak ove važne manifestacije u Bečeju su označila deca predškolskog uzrasta koja su prepodne crtala na trgu. Predsednik opštine Dragan Tošić je na konferenciji za novinare proglasio manifestaciju otvorenom i novinarima rekao da će lokalna samouprava do kraja ove godine pokrenuti postupak javne nabavke za potpuno uređenje i sanaciju OŠ „Sever Đurkić“, što će biti i najveće ulaganje u jednu školu u Bečeju u proteklom periodu.

IZVORWeather2umbrella.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име