Ovogodišnji slogan Dečje nedelje glasi Podrška porodici – najbolja podrška deci, a manifestacija se širom zemlje, pa i u Bečeju, organizuje od 5. do 9. oktobra.

U najvećoj potiskoj opštini sve je počelo tradicionalnim oslikavanjem centra, gde su deca iz Predškolske ustanove Labud Pejović ispoljila svoju kreativnost. Njima i njihovim vaspitačima su se, nakon konferencije za novinare, pridružili predstavnici lokalne samouprave i organizatori Dečje nedelje u Bečeju.

Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej, pozvao je preduzetnike da rade na obezbeđivanju boljih uslova života dece.

Učenici srednjih škola boravili su juče u zgradi opštine, a predstavnici opštine, na čelu sa predsednikom Vukom Radojevićem, obišli su dve socijalno ugrožene porodice i deci podelili školski pribor i garderobu. Počela je i humanitarna akcija ֦Deca deci” u okviru koje se prikuplja školski pribor i koja traje cele nedelje. Stvari treba odneti u Centar za decu i mlade Glavna 47, u četvrtak od 9 do 12 sati. U okviru Dečje nedelje odigraće se brojne pozorišne predstave, organizovaće se promocije knjiga i izložbe, radionice, akcije….

Kamera portala MojBečej.rs zabeležila je danas aktivnosti u Gradskom muzeju Bečej, gde su za decu iz vrtića organizovane kreativne i edukativne radionice. Tako je više stotina dece u samo jednom danu posetilo tu važnu ustanovu kulture.

Ono što je možda kruna cele manifestacije jeste program u centru Bečeja u petak. Kao I svake godine poslaće se lepa slika iz najvećeg potiskog grada, gde su glavni akteri aktivnosti upravo deca, kojoj je I posvećena ova sedmica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име