U nedostatku snega, moguće je nabaviti Sneška Belića na naduvavavnje | Foto: Vlastimir Jankov
U nedostatku snega, moguće je nabaviti Sneška Belića na naduvavavnje | Foto: Vlastimir Jankov

Uličnim kićenjem gradskog trga i svečanim uređenjem izloga trgovinskih objekata već se najavljuju Božićni i Novogodišnji praznici, a to za decu znači niz prigodnih zimskih čarolija.

Turistička organizacija opštine Bečej priprema manifestaciju „Dani Deda Mraza“ od 26. do 30. decembra. Već je poznato da će ovdašnji dečiji hor „Bubamare“ u pratnji istoimenog benda nastupiti na svečanom otvaranju i zatvaranju atraktivne manifestacije. Tokom petodnevne manifestacija u terminu od 14 do 20 sati za decu će biti organizovan šerenolik program s lutkarskim ili pozorišnim predstavama za decu, odrasli će moći da se okrepe kuvanim vinom, lancošem i drugim đakonijama, a sve vreme će raditi zimski bazar na kom će moći da se kupe razni suveniri, ali i sitne potrebštine za predstojeće praznike. Posebna atraktivnost biće predstavljanje, prvo, Vojvodine, zatim posebno Srema, Banata, Bačke i grada domaćina Bečeja kroz muziku, nošnju i pesmu.

U nedostatku snega, na Gradskoj pijaci se pojavljuje prodaja Sneška Belića na naduvavanje od dva i po i šest metara visine, kao i Deda Mraza istih gabarita.

-Prodajemo i odelo Deda Mraza univerzalne veličine, a što je još bitnije omogućavamo deci radost da im Deda Mraz dođe u društvu Sneška Belića na kućni prag, recituje novogodišnje pesmice i donese prigodne poklone. Sve informacije o ovom performansu mogu se dobiti telefonskim putem od 16 do 22 sata na broj: 063/847-24-87, rekao nam je Deda Mraz na Gradskoj pijaci.

Poslednjeg dana manifestacije „Dani Deda Mraza“, 30. decembra, od 17 do 19 sati biće organizovano fotografisanje sa Deda Mrazom i podela novogodišnjih paketića, a za 20 sati zakazan je koncert.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име