Druženje s Deda Mrazom prijalo je najmlađima | Foto: Vlastimir Jankov
Druženje s Deda Mrazom prijalo je najmlađima | Foto: Vlastimir Jankov

Koliko god da su teška vremena, pogotovo za udruženja osoba za osobe sa invaliditetom, Društvo za afirmaciju osoba s invaliditetom „Feniks Plus“ u Bečeju uspeva da se organizuje i pri kraju godine najmlađim članovima ili deci i unucima „feniksovaca“ uruči prigodne novogodišnje paketiće.

Da bi skup bio atraktivan, neizostavno je prisustvo Deda Mraza.

-Teška su vremena, pa čak i za decu nije lako naći sredstva. Smogli smo snage i zahvaljujući ljudima dobre volje kupili 21 paketić i Deda Mraz ih je uručio našoj dečici. Sve je skromnije nego ranijih godina, ali uspeli smo da obezbedimo slatkiše, sokiće i muziku, kako bi se, bar, jedanaput godišnje okupili i  popričali o onome što nas tišti, rekao nam je predsednik Društva „Feniks Plus“ Stevan Markov.

Ovoga puta zbog sprečenosti svečanosti u sali Prve mesne zajednice nije mogla da prisustvuje najrenomiranije članica, zlatna paraolimpijka u stonom tenisu Borislava Beba Perić Ranković, ali je paketić za njenu Draganu pripremljen.

Sala Prve Mesne zajednice bila je popunjena u zavidnom broju | Foto: Vlastimir Jankov
Sala Prve Mesne zajednice bila je popunjena u zavidnom broju | Foto: Vlastimir Jankov

-Beba pronosi slavu Srbije, Novog Sada, Bečeja i našeg Društva širom Planete i mi smo ponosni na nju. Moram da naglasim da je Beba donirala članarine za pet naših materijalno najugroženijih članova. Dodao bih da smo mi jedno od društava koje se ne ponosi masovnošću, ali moram da primetim da smo brojniji nego lane i sada nas je oko 150, konstatuje Stevan Markov.

Iz godine u godine imaju sve bolju saradnju sa lokalnom samoupravom, ali nikako da premoste brojne probleme oko eliminisanja arhitektonskih barijera. Nadaju se i pomoći oko organizacije tradicionalnog rekreativnog takmičenja i druženja Kup Bečeja, koje je svojevrsna „olimpijada“ osoba s invaliditetom kraj Tise u saradnji sa Savezom amputiraca Srbije. Otvoreni su za saradnju sa svima, a više o njima i aktivnosti koje realizuju može se saznati i putem sajta www.feniksplus.com.

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име