Sala u rekonstruisanom domu je bila puna meštana | Foto: Vlastimir Jankov
Sala u rekonstruisanom domu je bila puna meštana | Foto: Vlastimir Jankov

Da se bečejski reon „Picoder“ nalazi na mapi sveta, potvrda je dolazak Deda Mraza i uručenje novogodišnjih paketića najmlađim „picodercima“.

A koliko je Udruženje građana aktivno, potvrda je i činjenica da se ovogodišnje druženje s Deda Mrazom i uručenje paketića prvi put obavilo u renoviranom domu „Slavko Simin“ u Ulici Stevana Kojića 28.

-Manifestaciju smo nazvali „Deda Mraz Picoderac“, a obuhvaćeno je, gotovo, 500 dece uzrasta od jedne do deset godina starosti. Dve su novine u odnosu na dve godine ranije realizovane manifestacije. Prva je da se u Ulicu Stevana Kojića sada može doći novim asfaltnim putem, a druga da smo se prvi put u ovolikom boju okupili unutar renoviranog doma „Slavko Simin“. Istina, još uvek nije sve završeno, prvenstveno mislim na nerešeno pitanje grejanja, pa iz tog razloga nismo priredili prigodan program za okupljenu dečicu, njihove roditelje, bake, deke i ostale drage komšije, rekao nam je predsednik Udruženja građana „Picoder“ Nemanja Karapandžić.

Idejni tvorac osnivanja Udruženja i, pored aktuelne  aktivnosti, „Picoderskih dana“ i „Zeka Picoderac“ na Vaskrs član Opštinskog veća zadužen za turizam Miomir Jelenić iskoristio je priliku da nam pokaže dokle se stiglo sa rekonstrukcijom doma.

Deda Mraz je uručio oko 500 paketića deci | Foto: Vlastimir Jankov
Deda Mraz je uručio oko 500 paketića deci | Foto: Vlastimir Jankov

-Tri godine traju radovi na devastiranom objektu. Pri kraju smo. Imamo jednu učionicu, gde će se odvijati razne edukativne aktivnosti, zatim društvenu prostoriju gde će roditelji, dok čekaju decu da završe s edukacijom, moći da sednu i popiju kafu ili čaj, ali ćemo tu prostoriju besplatno izdavati našim komšijama za proslavu dečijih rođendana i sličnih druženja. Velika sala će poslužiti za ovakve i slične manifestacije, sanitarni čvor je potpuno rekonstruisan. Nema sumnje „picoderci“ će puštanjem u rad doma „vaskrsnuti“, uveren je Miomir Jelenić.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име