Dejan Cukić sa mladim lokalnim bendom
Dejan Cukić sa mladim lokalnim bendom

Dejan Cukić, muzičar, publicista, prevodilac, novinar i jedan od najboljih poznavalaca rokenrola na ovim prostorima otvorio je sinoć Nedelju džentlmena u Narodnoj biblioteci Bečej.

U punom dvorištu bečejske biblioteke poznati muzičar i cenjeni prevodilac biografija rok muzičara Dejan Cukić predstavio se publici u najboljem svetlu. Prvo je u razgovoru sa Goranom Vasovićem iz benda Eva Braun i sa Marijanom Đaković, stručne saradnice iz biblioteke, predstavio svoja tri prevoda, i to biografije Elvisa Prislija, Džimija Hendriksa i Eltona Džona.

Potom je, na veliko zadovoljstvo publike, izveo nekoliko numera, najpre sam, a zatim uz pratnju dva mlada lokalna benda – Les Filles, i to je ujedno da je Cukić prvi put nastupio sa ženskim bendom, a ništa manje zapažen je bio nastup sa Rock Bones.

Zapažena poseta otvaranju manifestacije
Zapažena poseta otvaranju manifestacije

Sadržajan program četvrte po redu Nedelje džentlmena trajaće do narednog vikenda.

 Ovogodišnja manifestacija je podržana od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i veoma je raznolik program na srpskom i mađarskom jeziku. „Prvenac“ je bio trodnevna akcija s namerom da se promoviše čitalaštvo među muškarcima, jer su neka istraživanja pokazala da oni manje čitaju od žena.

-Vremenom smo program proširili i unapredili. Pozivamo pripadnike muškog pola i omladinu da tokom manifestacije u prepodnevnim satima posete našu ustanovu, pripremili smo im i učlanjenje po promotivnoj ceni od 200 dinara, saznali smo od Marijane Đaković iz Odeljenja za razvoj bibliotečke delatnosti.

Večeras je na programu bilo poetsko veče s dr Aljošom Mandićem, koji je promovisao zbirku pesama „Poljubac u dušu“. U ponedeljak tačno u podne otvara se izložba radova Čabe Ridega, od 17 sati je predavanje na mađarskom  inovatora Ištvana Gilvazia, a od 19 sati književni susret sa Bečejkom dr Žarkom Svirčev nazvan „Nemiri između četiti zida“. Izdvajamo još umetnički program „Primenjena muzika pesništvu“ kompozitora i kantautora Nemanje Nešića (utorak u 17.30), književne susrete s novinarskom i spisateljicom Brankicom Damjanović (sreda u 18), Mirjanom Bobić Mojsilović (petak u 18), a sve se završava u subotu u 17 sati onlajn predavanjem na temu „Zašto ta boja“ vizuenog umetnika i dizajnera Aleksandra Maćaševa, Bečejca koji živi i stvara u Njujorku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име