I dok se još uvek sležu utisci sa Svetskog prvenstva u Milanu, kajakaši svetskog ranga, Marko Novaković i Dejan Terzić, odmaraju se kod kuće u Bečeju. Kažu, sa osmehom na licu, septembar je jedini mesec u godini kada kod kuće u potpunosti mogu da se odmore u prisustvu članova porodice, družeći se sa prijateljima. U TV emisiji Objektivno portala MojBečej.rs, pokušali smo da sumiramo utiske sa nadmetanja u Italiji, inače, zemlji u kojoj ova dva talentovana mladića nemaju sportske sreće.

Saznali smo i kako je protekla borba za plasman na olimpijske igre u Rio de Žaneiru, evocirali uspomene od prvih zaveslaja.

Novaković i Terzić otkrili su nam planove za bližu, ali i dalju budućnost, kako gledaju na projekat kajakaškog centra na kanalu kod Bačkog Gradišta, i još mnogo toga. Za ove profesionalne sportiste, koji su svojim radom i trudom i rezultatima koji nisu izostali zaslužili nacionalno sportsko priznanje, kajak je, nesumljivo, način život. Kada su počinjali, vele, ovaj sport nije bio ni blizu atraktivan kao danas što je.

I Novaković i Terzić su se gotovo slučajno našli u čamcima, uzeli vesla koja su im odredili životni put. Ambasadori i Bečeja i sporta uopšta, podelili su na nama utiske o trenutnom stanju u ovdašnjem kajaku. Mladići su se složili oko toga da Bečej ima odlične trenere za mlađe selekcije, sportske pedagoge na koje ovaj grad može biti ponosan, ali ne i adekvatan kadar, kao ni uslove za rad sa profesionalnim kajakašima. To su i bili razlozi sa i Terzić i Novaković zamene klub u kom su stasali, za neki drugi.

Ističu, nije lako bilo otići iz bečejskog kluba, ali su medalje i rezultati odredili drugačiji put. Kažu, to je ujedno i ulog za budućnost, kompromis kako bi nove generacije imale uslove za pravilan razvoj.

Jedno je jasno. Dostignuća i sportski rezultati dva mladića koja su rasla kraj Tise nisu slučajnost. Najlepše je medalje podeliti sa porodicom, prijateljima i sugrađanima. Jer, kako kažu, Bečejci su uvek tu da pohvale i pruže podršku, i kad ima odličja kojim se ponosi čitava nacija, ali i kada je gorak ukus u ustima. Dejana Terzića i Marka Novakovića mnogo toga vezuje. Osim toga što su sportske kolege, jedan su drugom i velika podrška. Sportska sreća nije uvek prisutna, a ova dva mladića, jer su zajedno stasavali u prave atlete i uzore mnogima, odlično se poznaju. Znaju, u specifičnim i važnim životnim trenucima jedan drugom da pruže ruku i podršku u pravom trenutku, ali i kada treba pustiti da se utisci slegnu.

Za kraj pitali smo trofejne kajakaše u čemu je tajna uspeha sportista sa ovog područja, naročito onih čiji su sportovi vezani za vodu.

Dok su razgovor bližio kraju, Novaković je dobio obaveštenje da već krajem godine putuje na pripreme ni manje ni više nego u Rio de Žaneiro.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име