Terzić na funkciji člana Opštinskog veća opštine Bečej bio „jače“ od godinu dana
Terzić na funkciji člana Opštinskog veća opštine Bečej bio „jače“ od godinu dana

Dejan Terzić je podneo ostavku na funkciju člana Opštinskog veća opštine Bečej zaduženog za sport i omladinu. Kako je za portal MojBečej.rs rekao, na taj čin se odlučio iz ličnih razloga, jer ima druge planove, u koje se funkcija u Opštinskom veću opštine Bečej ne uklapa.

Bivši uspešni kajakaš kaže da nije bilo nikakvih problema zbog kojih je odlučio da podnese ostavku, da nije bilo nezadovoljstva.

Terzić kaže da je vrlo verovatno da ostaje u domenu sporta i omladine, kao i da je za kratko vreme koliko je bio na funkciji (nešto više od godinu dana), urađeno „dosta lepog“.

-Savez sportova opštine Bečej učlanjen je u Savez sportova Vojvodine, sa pravom glasa, i to smatram jednim od uspeha u mom radu. Kajak klub Bečej dobio je startne blokove, to znači da može da nastavi sa izgradnjom kajaške staze u Bačkom Gradištu, a to ne znam ko bi to drugi mogao da „izgura“. Sa omladinom sam imao dobar kontakt, sa Danetom Mandićem (koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej, prim. nov.). Pored toga, u saradnji sa opštinskim Savezom i klubovima, usvojen je novi pravilnik  za dodeljivanje sredstava za sportske organizacije, po novom zakonu, gde oni sada mogu da konkurišu i da se ostvare njihove potrebe što se tiče finansija, da podnose planove i programe koje komisija kasnije razmatra. Bečej je jedan od bolje uređenih što se tiče pravilnika za kategorizaciju i dodeljivanje sredstava, naveo je Terzić. Na njegov nagovor, kako ističe, klubovi su počeli da konkurišu kod pokrajinskog sekretarijata i  to uspešno.

Na pitanje da li će dalji angažman imati u Savezu sportova opštine Bečej, na mestu generalnog sekretara, kaže da još trenutno ne zna da odgovori na to pitanje, jer „još ništa nije definisano“.

-Nama je iz Saveza sportova Vojvodine i pokrajine rečeno da treba da imamo generalnog sekretara, po novom zakonu. Svakako da hoću da pomognem kajakašima, a ne bi bilo u redu, sa moje strane, da se angažujem u klubu, a da sam na funkciji u Veću. Ne bi bilo korektno, iako ne bi bio sukob interesa, jer ne bih bio predsednik kluba, ali bih pomagao deci i da radio u klubu. Zaista bih voleo tamo da prenesem znanje deci, objašnjava.

Da li to znači da ćete se angažovati u bečejskom kajakaškom klubu?

-Svakako ću pomoći kajakaškom klubu, ukoliko to oni budu želeli od mene. Pričali smo nešto o tome ranije, i voleo bih da im prenesem znanje i iskustvo, kaže Dejan Terzić.

Dejan Terzić je na lokalnim izborima 2016. godine bio na listi „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, kako kaže, na predlog Srpskog pokreta obnove. Terzić, sada član Opštinskog veća u ostavci, kaže da trenutno nije ni u jednoj stranci.

1 KOMENTAR

  1. Pošteno sa tvoje strane, kamo sreće da i ostali „ministri“ tako urade, jer ne primećujem neka poboljšanja u ostalim „ministarstvima“. Jedino ti zameram jednu stvar, nikad nemoj sam sebe hvaliti…ipak neka to uradi neko drugi. Svu sreću ti želim u nekom sledećem poslu, a što se tiče članstva u SNS ???????????????

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име