Opštinu Bečej danas su posetili predstavnici ambasade Republike Francuske u Srbiji kako bi sa mladima u opštini Bečej razgovarali o mogućnostima za finansiranje uzvratne poseta mladima Francuske Gvajane.

Na sastanku se razgovaralo i o edukativnim, kulturnim i drugim programima namenjenim mladima u opštini Bečej, kao i o promociji francuske kulture i jezika u Srbiji.

Poseta delegacije francuske ambasade inicirana je nakon uspostavljene saradnje sa stanovnicima iz grada Mana iz Francuske Gvajane koji su ovog proleća boravili u Bečeju.

Delegaciju ambasade činili su Viktor Le Kam, zadužen za dvojezičnu nastavu i promociju francuskog jezika u Srbiji, Aurelija Polet, Francuski institut u Novom Sadu i Florence Kohtz, ataše za saradnju Ambasade Francuske.

-Razgovarali smo sa predstavnicima opštine Bečej o tome šta je to što ambasada Francuske i Francuski institut mogu da ponude kao pomoć i podršku za nastavak saradnje sa Francuskom Gvajanom, sa gradom Mana. Nadamo se da će mladi iz Bečeja otputovati u Francusku Gvajanu. Takođe, velika želja nam je da jačamo veze dve države i u na ovakvim omladinskim razmenama, i u oblasti sporta, kulture. Nadamo se i implementaciji francuskog jezika u školama u Bečeju, ali i dalje na univerzitetima u Vojvodini, kao i u privredi, rekla je ataše za francuski jezik u Francuskom institutu Florenc Kohc.

Kancelarija za mlade opštine Bečej je u aprilu ove godine bila domaćin šestodnevne posete 17 državljana Republike Francuske, odnosno Francuske Gvajane, daleke južnoameričke zemlje.

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име