Bečejska delegacija predstavljala je Vojvodinu na takmičenju iz poznavanja zavičaja 11. aprila u Čongradu, koja se održala šesti put u osnovnoj školi Grof Sečenji.

 

Bečejci su prvi put pozvani na ovo regionalno takmičenje od Aktiva profesora istorije iz Čongrada.

– Bečej neguje dobre bratske odnose sa Čongradom već više od dve decenije, a ovo takmičenje još produbljuje ove odnose, kazala je članica Opštinskog veća zadužena za kulturu, civilne organizacije i obrazovanje Andrea Galgo Ferenci. Učenice šestog razrede Osnovne Škole Petefi Šandor Emeše Brašnjo, Oršolja Karačonji, Nikolet Horvat, Silvia Tot i Vivien Tobijaš su postigle zavidne rezultate na ovom nadmetanju koje se odvijalo u šest etapa. One su izradile set zadataka za ove etape i rešavale su zadatke na licu mesta, a ponele su sa sobom i album koji su same izradile o običajima. Tematika ovogodišnjeg takmičenja su bile tradicionalne dečje igre, nameštaj u tradicionalnoj kuhinji I pribor za pripremanje obroka. Metodika takmičenja je bilo aktivno učenje kroz igru I zabavu, a za odličan uspeh takmičarki se pobrinula profesorka Angela Kusli. Svaku etapu dokumentovao je profesor Laslo Lazar.

Od posebnog je značaja da se bečejska delegacija upoznavala se sa starim zanatima, a svi učesnici su dobile vredne poklone. Za prevoz takmičarki se pobrinula Andrea Galgo Ferenci. Ekipu je otpratio i predsednik Skupštine opštine Bečej Peter Knezi, koji je sa predsednikom opštine Čongrad razgovarao o daljim mogućim vidovima saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име