Delegacija Odbora za ruralni razvoj i zaštitu potrošača Parlamenta savezne pokrajine Baden – Virtemberg i Skupštine Vojvodine obišla je danas, na inicijativu pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuka Radojevića, fabriku Sojaprotein i poljoprivredno gazdinstvo Lasla Friša u Bečeju.

Predsednik Odbora za ruralni razvoj i zaštitu potrošača parlamenta Baden – Virtemberga Martin Han istakao je da je za članove ovog Odbora poseta Vojvodini veoma značajna, te da je vide kao veliku priliku za nadogradnju dosadašnjih dobrih odnosa i da ona donese i konkretne oblike saradnje.

Gazdinstvo Friš planira da, kada dovrši postavljanje hladnjače, opremi i pak – centar kako bi upakovana roba, kojom povećavaju  sopstvenu zaradu, stigla direktno do kupca.

Mere agrarne politike usmerene su na podršku manjim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima i na intenzivnu proizvodnju, kaže resorni sekretar Radojević.

Osim političkih razgovora predstavnici vojvođanske skupštine su želeli da se gosti uvere u kvalitetan i prosperitetni rad ovdašnjih poljoprivrednih preduzeća.

Peti neto izvoznik iz Srbije, fabrika Sojaprotein osamdeset odsto prihoda ostvari od izvoza. Jedan od planova jeste proširenje palete proizvoda namenjenih za vegetarijansku ishranu.

Delegacija ove savezne nemačke pokrajine u poseti je AP Vojvodini od 15.  do 17. maja, sa ciljem daljeg produbljivanja odnosa dve pokrajine.

Više u TV prilogu

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име