Godinu dana nakon premijere, predstava „Scene iz bračnog života“ Ingmara Bergmana ponovo dolazi pred bečejsku publiku, u subotu 2. novembra, od 20 časova.

U saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu i produkcijskom kućom „Red, rad i disciplina“ iz Beograda, Gradsko pozorište Bečej i opština Bečej organizovali su premijeru ove predstave, povodom 100 godina od rođenja najvećeg švedskog reditelja.

Predstavu je režirala Ana Tomović, a predstavu izvode glumci Tamara Krcunović i Miloš Timotijević. Cena karte je 400 dinara, a rezervacije se vrše putem broja telefona 021/6915-336 ili na mejl pozoristebecej@gmail.com.

Portal MojBečej.rs, u saradnji sa Gradskim pozorištem Bečej, najbržim čitaocima deli ukupno tri karte. Potrebno je da pošaljete imejl na adresu redakcija@mojbecej.rs, a dobitnike ćemo obavestiti do četvrtka u 12 sati.

O predstavi:

Dramsko delo Ingmara Bergmana ”Scene iz bračnog života” prikazuje istoriju jednog braka i njegovog raspada u šest delova tokom perioda od 20 godina. Bergman opisuje važne događaje u životu jednog para, posmatra one osobine koje iskrsavaju kada se deli život i oblikuje nekoliko scena iz bračnog života. Johan i Marijana su venčani 10 godina i žive srećno sa svoje dve ćerke. Johan je profesor primenjene psihologije, a Marijana advokat za razvode. Njihova veza, koja spolja gledano deluje stabilno, razbija se u paramparčad kada se Johan zaljubljuje u mladu Paolu.

Johan i Marijana pokušavaju da razumeju zašto im se dogodio raspad koji je bio povod da dođu do najdubljih istina o sebi, o prirodi braka i ljubavi, o potrebi za slobodom. Njihov odnos eskalira do brutalnog fizičkog nasilja i želje da unište jedno drugo. U poslednjoj slici oni su ljubavnici odbegli od realnosti svojih novih života, u potrazi za davno izgubljenom nežnošću.

Istoimena serija i film iz 1978. godine, jedno je od najomiljenijijih i najgledanijih Bergmanovih dela, koje je uzburkalo svetsku javnost i izazvalo porast razvoda u Švedskoj i Evropi. Sa velikom iskrenošću Bergman govori o sebi i o svom tridesetogodišnjem bračnom životnom iskustvu, jer je i sam pet puta bio u braku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име