Dana 10.10.2013. godine objavljeno je izlaganje direktora JP „Toplana“ Dejana Vukovića sa konferencije za novinare gde se poredi vrednost investicije na rekostrukciji severnog magistralnog voda u Bečeju u ulici Miloša Crnjanskog, prema Demantiju Dejana Babina iz Bečeja ovi navodi su vrlo neprecizni.

– Naime, direktor JP „Toplana“ Bečej, Dejan Vuković dana 10.10.2013. godine u svom obraćanju medijima a što je preneto putem portala www.mojbecej.rs, poredi vrednost investicije na rekonstrukciji severnog magistralnog voda u Bečeju u ulici Miloša Crnjanskog koja se izvodi ove godine, sa sličnom investicijom koja je realizovana u Bečeju 2010. godine, pri čemu navodi da vrednost investicije koja je u toku iznosi 253.000 € i da se radi o zameni 655m trase, pri čemu je cena po dužnom metru trtase 386 €/m, a da je 2010. godine realizacija investicije koštala 370.000 €, da je urađeno 830 metara i da je po metru trase to iznosilo 443 evra.

Ovi navodi su pre svega vrlo neprecizni obzirom da ne navode o kakvim se cevima radi niti njihove dimenzije, kao ni broj priključaka koji je u pitanju. Da bi poređenje ovakvih investicija bilo moguće potrebno ih je svesti na iste osnove ili bar napraviti razliku i spomenuti da je ove godine vršena zamena cevi DN 200, a pre tri godine DN 250, što direktno utiče i na cenu po dužnom metru trase.

Procenjeni troškovi rekonstrukcije severnog magistralnog voda 2010. godine su iznosili približno 330.000 €, s tim da treba napomenuti da je približno 140.000 € obezbeđeno iz donacije Republike Slovačke, koja je putem Slovačke razvojne agencije za međunarodnu saradnju Toplani Bečej donirala predizolovane cevi i cevne elemente, odnosno da je trošak Toplane iznosio svega 190.000 €, što po dužnom metru trase iznosi nešto manje od 230 €, a ne 440 € kako je u saopštenju navedeno. Ovome treba dodati da je prodajom starih izvađenih cevi ostvarne dodatni prihod od približno 13.000 €, tako da je stvarna cena koštanja još niža. Ovi podaci su publikovani u javnosti više puta, a svi elementi su navedeni i u Izveštaju o poslovanju JP „Toplana“ Bečej za 2010. godinu.

Obzirom na izneto, molim Vas da u skladu sa članom 47. stav 1. Zakona o javnom informisanju (Službeni glasnik RS 43/03 i drugi) objavite ovaj demanti bez odlaganja na istom mestu gde je objaviljena i informacija koja se demantuje, te da nas u istom roku izvestite o toj objavi advokatu Srđanu Gligoriću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име