Odbornici Demokratske stranke u Skupštini opštine Bečej bojkotovali su 45. sednicu lokalnog parlamenta.

Kako je u pismu predsedniku skupštine Nenadu Tomaševiću naveo prvi čovek bečejskih demokrata Budislav Medurić, prekršen je Poslovnik o radu Skupštine opštine. Medurić je naveo da je sednica zakazana elektronskim putem u četvrtak 9. februara u 17.06 sati, za petak 12. februar u 10 sati, te da nije ispoštovan rok od tri dana kao minimum za sazivanje.
U obraćanju je naveo da materijal za sednicu sadrži oko 800 strana „koji treba pročitati i po njemu zauzimati stavove, te se dolazi do toga da je to nemoguća misija“.

– Ovim postupcima se ne pospešuju demokratski procesi brige o onima koji su dobili glasove građana, a nisu u izvršnoj vlasti, naprotiv, stoji u pismu Medurića.

On je naveo i da „nema respekta za odbornike koji imaju profesionalne i privatne obaveze, kako bi im se dalo vreme da od sedam dana sve te obaveze usklade i odgovorno ih izvrše“.

Predsednik Skupštine opštine Nenad Tomašević odgovorio je na pismo demokrata rekavši da se rokovi sazivanja računaju u danima, te da je rađeno u skladu sa poslovnikom.
On je pozvao DS da predloži izmene poslovnika, kako bi se o tome izjasnili i drugi odbornici.

I predsednik opštine Bečej Vuk Radojević komentarisao je odluku odbornika DS-a, istaknuvši da oni za svoj rad u parlamentu dobijaju odbornički dodatak, kao i da privatne i poslovne obaveze ne mogu biti prioritet u odnosu na rad u skupštini.

Usvojeni programi poslovanja za 2016. godinu

Na sednici, koja je trajala manje od 60 minuta, usvojeni su Programi poslovanja javnih preduzeća (osim JP „Toplana“ Bečej čiji je na predlog predsednik opštine, odnosno opštinskog veća, povučen sa dnevnog reda, kako je obrazloženo, zbog tehničkih nedostataka) te i javnih ustanova, izuzev Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ koji nije bio na dnevnom redu ovog zasedanja.

Predsednik opštine Bečej mahom se nalazio za skupštinskom govornicom povodom programa rada javnih preduzeća. On je u vezi sa programom Direkcije za izgradnju opštine Bečej apostrofirao da se radi o iznosu od 143.000.000 dinara usmerenim za aktivnosti i rad za ovu godinu.

S tim u vezi Radojević je najavio i investiciona održavanja i kapitalna ulaganja, ali i iznos od 126.000.000 dinara usmerenih u putnu infrastrukturu.

Ištvan Fodor mlađi, direktor Arhiva u Senti, zahvalio se lokalnoj samoupravi i za skupštinskom govornicom naveo da je bečejski ogranak posle pet godina isplatio dug za grejanje, ali i da je i dalje aktuelan problem sa manjkom prostora za čuvanje istorijske građe.

Na 45. sednici SO Bečej Vesna Živković postavljena je za pravobranioca opštine Bečej.

Sednici je prisustvovalo 22 odbornika, od 36 koliko ih broji lokalni parlament, mahom su sve odluke usvojene jednoglasno, dok je na kraju sednice u velikoj sali ostalo svega 19 odbornika.

SNS ostao bez odbornika Nikolića

Odbornik Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu Goran Nikolić napustio je tu odborničku grupu i od sada će raditi kao samostalni odbornik, saopštio je predsednik lokalnog parlamenta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име