Deseto, jubilarno, muzičko takmičenje „Fantast“ održava se ove godine od 15. do 23. maja u hotelu „Zlatna obala“.

Prijavljeno je čak 373 učesnika koji dolaze iz šest različitih država, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Crne Gore i Srbije i dolaze nam iz čak 51 grada, odnosno, iz 61 škole.

Takmičenje je raspoređeno u osam dana, od toga prva tri dana biće rezervisana za takmičenje u disciplini klavir. Iako se zbog zatvaranja dvorca Fantast promenila lokacija održavanja takmičenja, kvalitet i brojnost mladih talenata ostala je na istom, zavidnom nivou.

Tamara Krajtmar, direktorka muzičke škole
Tamara Krajtmar, direktorka muzičke škole

-U disciplini klavir je prijavljeno i najviše – 158 takmičara, zatim slede violina sa 44 takmičara, gitara sa 42, harmonika sa 60, tambura sa 45 i klarinet sa 24. Mi smo se potrudili da ove godine posebno obradujemo takmičare malim poklonima, slatkišima. Imamo kao i prethodnih godina donatore takmičenja, ali smo se potrudili i da konkurišemo na različite konkurse da bismo mogli lakše sve to finansijski ispratimo. Mi smo prošle godine promenili lokaciju i zadovoljni smo uslovima za održavanje takmičenja u hotelu „Zlatna obala“, malo nam nedostaje onaj ambijent „Fantasta“ mada je i ovo interesantna lokacija, jer imamo dobre uslove, a akustika je odlična, rekla je direktorka Tamara Krajtmar Muzičke škole „Petar Konjović“ u Bečeju.

Cilj organizatora jeste da se u Bečeju i dalje neguje umetnička muzika, a ovo takmičenje je prava prilika za to.

– Mi zaista želimo da ovo takmičenje bude održivo i nadalje, prijatno sam iznenađena da još uvek postoji veliko interesovanje, dodaje direktorka i ističe da za jubilarno takmičenje 51 učenik bečejske muzičke škole izlazi pred žiri.

Kolektiv muzičke škole „Petar Konjović“ u Bečeju nije samo dobar organizator nadmetanja i dobar domaćin za veliki broj stalnih gostiju, već je rad sa decom daje zapažene rezultate, dok i decu treba pohvaliti jer su vredna i talentovana.

-Iskoristiću ovu priliku da se i pohvalim da je naša škola ekipno osvojila prvo mesto na Republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije. Na ovom festivalu su učestvovala naša četiri učenika, po jedno iz četiri kategorije kako su bili uslovi takmičenja i oni su osvojili tri prve nagrade i jednu drugu. Dakle, našli smo se na prvom mestu i sasvim sigurno smo u grupi najboljih muzičkih škola u Srbiji, rekla je Tamara Krajtmar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име