Osma ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju iznedrila je danas 10 novih davalaca iz opštine Bečej.

Pokrajinski zavod za transfuziju krvi pregledao je ukupno 102 dobrovoljna davaoca, koliko ih se odazvalo pozivu opštinske organizacije Crvenog krsta. Dragocenu tečnost danas je doniralo ukupno 92 davaoca. Prema rečima aktivista Crvenog krsta, ovaj broj humanitaraca je očekivan i u skladu je sa septembarskim prosekom.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju zakazana je za 5. oktobar, a ekipa zavoda za transfuziju biće tim povodom u plesnoj sali Gradskog pozorišta Bečej od 8 do 12 sati. Poslednja ovogodišnja akcija davanja krvi u najvećem potiskom mestu predviđena je 9. novembra.

Što se naseljenih mesta opštine Bečej tiče, akcije će biti organizovane do kraja godine još u Bačkom Gradištu 2. decembra, a poslednja u Bačkom Petrovom Selu je 4. novembra.

Portal MojBečej ranije je ukazivao na potrebu da se struktura davalaca podmladi, odnosno da se akcijama odazivaju mladi u većem broju. S tim u vezi, već tradionalno, u oktobru će za punoletne đake biti organizovana akcija u bečejskim školama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име