Njima pripada čast da otpevaju himnu Majskih igara | Foto: Vlastimir Jankov
Njima pripada čast da otpevaju himnu Majskih igara | Foto: Vlastimir Jankov

Zavesa je spuštena na 59. Majskim igrama, ali će se u ponedeljak, 23. maja, održati prateća manifestacija – Festival scenskog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta. Na istom mestu, u sali Gradskog pozorišta Bečej, gde su minule nedelje nešto stariji glumci izveli po šest predstava u konkurenciji za decu i mlade.

-Ove godine će biti devet igrokaza, šest na srpskom i tri na mađarskom jeziku, iz osam vojvođanskih mesta. Naša ustanova će nastupiti sa dve predstave, po jedom na srpskom i mađarskom jeziku, saopštila nam je u ime organizatora Festivala PU „Labud Pejović“ Tatjana Mitić. Sam Festival je koncipiran u tri izvođačka bloka sa po tri predstave. Sve počinje u 9 sati himnom Majskih igara u izvođenju horića „Labud Pejović“, potom će se učesnicima obratiti predsednik opštine Bečej Vuk Radojević, član Opštinskog veća zadužen za kulturu Čaba Štefaniga i direktorka Predškolske ustanove „Labud Pejović“ Slađana Jović.

Festival predškolaca završava se „okruglim stolom“ na kom će biti reči o viđenom na Festivalu i kako unaprediti scenski rad s najmlađima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име