Predsednik Društva organizatora Kup Bečej 2022. Stevan Markov
Predsednik Društva organizatora Kup Bečej 2022. Stevan Markov

Pobednički pehar ostao kraj Tise

Pobednički pehar za sveukupnu pobedu na tradicionalnom, devetom po redu, takmičenju za osobe s invaliditetom „Kup Bečeja 2022.“ osvojila je ekipa domaćina „Feniks – Plus“, koja je sakupila ukupno 102 boda. Drugo mesto pripalo je Subotičanima sa 65, a samo sa bodom manje treći su bili učesnici iz Požarevca. Tako su Bečejci i Subotičani zamenili lanjske pozicije.

Zajednički snimak osvajača medalja
Zajednički snimak osvajača medalja

-Na žalost, i ove godine je takmičarska konkurencija bila više nego skromna. Učestvovali su takmičari iz samo tri grada, Bečeja,  Požarevca i Subotice, ali bilo je predstavnika društava za osobe s invaliditetom iz još nekoliko gradova. Visoka temperatura je sprečila masovniji odziv takmičara, ali su pogrešili što nisu došli. Zahvaljujući razumevanju i ljubaznosti ljudi iz hotela „Zlatna obala“, u čijem okruženju se od lane „Kup Bečeja“ održava, samo se disciplina viseća kugla odvijala na otvorenom, ali u hladovini, a ostale su održane u klimatizovanom prostoru restorana. Znači, izbegli smo toplotni udar i lepo se družili u prijatnom ambijentu. Već razmišljamo o narednom jubilarnom „Kupu Bečeja“, veli predsednik domaćina i organizatora takmičenja Društva za afirmaciju invalida „Feniks – Plus“ Stevan Markov.

Bacanje viseće kugle je atraktivna disciplina
Bacanje viseće kugle je atraktivna disciplina

Sudijskom kolegijumu na čelu sa Julijanom Moldvai iz Kikinde time je bio olakšan posao i obavljen je besprekorno s potpunim razumevanjem za takmičare i njihove hendikepe. Pored pehara za sveukupni plasman, dodeljeni su manji pehari za ekipne plasmane  i medalje za pojedinačne rezultate u ženskoj i muškoj konkurenciji svih disciplina: bacanju viseće kugle, pikada i pločica, odnosno vožnji kolica, elektromotornih i mehaničkih, na poligonu spretnosti.

Vožnja invalidskih kolica na poligonu u restoranu
Vožnja invalidskih kolica na poligonu u restoranu

Evo i rezultata po disciplinama: Bacanje viseće kugle – ekipno: 1. Feniks-Plus 70 poena, 2. Subotica 57 i Požarevac 49. Pojedinačno 12 takmičara – žene: 1. Stana Stojadinović (Požarevac) 26, 2. Borbala Pece (Feniks-Plus) 23 i 3. Biljana Damjanović (Požarevac) 23, a muškarci: 1. Antal Barta 36, 2. Gordan Glončak 34 i 3. Žolt Pece 34 (sva trojica iz Feniks-Plus). Pikado – ekipno: 1. Feniks-Plus 145, 2. Požarevac 125 i 3. Subotica 105. Pojedinačno 13 takmičara – žene: Borbala Pece (Feniks-Plus) 78, 2. Jelena Nikolajević (Požarevac) 63 i 3. Olga Gombar (Feniks-Plus) 42, a muškarci: 1. Zoltan Đurčik (Feniks-Plus) 67, 2. Stipan Čakić (Subotica) 63 i 3. Dejan Nikolajević (Požarevac) 62. Bacanje pločica: 1. Feniks-Plus 290, 2. Požarevac 229 i 3. Subotica 187. Pojedinačno 15 takmičara – žene: 1. Biljana Damjanović (Požarevac) 162, 2. Borbala Pece 111 i 3. Vera Avramov 87 (obe iz Feniks-Plus), a muškarci: 1. Šandor Pastor 159, 2. Zoltan Đurčik 131 i 3. Antal Barta 96 (sva trojica Feniks-Plus). Vožnje elektromotornih kolica – žene: Biljana Damjanović (Požarevac) 1,11, a muškarci Šandor Pastor (Feniks-Plus) 1,17. Vožnja mehaničkih kolica: Antal Barta (Feniks-Plus) 1,16.

Po završetku takmičenja, obavljen je ceremonijal proglašenja plasmana najuspešnijih učesnika i uručenje priznanja, a sve je nastavljeno zajedničkim ručkom i druženjem.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име