Najbolje - Bečejske gimnazijalke
Najbolje - Bečejske gimnazijalke

Svetosavski turnir u malom fudbalu za bečejske školarce

Tradicionalni Svetosavski turnir za bečejske osnovne i srednje škole u malom fudbalu održan je u organizaciji Saveza sportova najveće potiske opštine. Takmičenje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U konkurenciji osnovaca nastupilo je sedam muških i tri ženske ekipe. Nanajviše razloga za radost kod dečaka imali su „Zdravkovci“, koji su osvojili pobednički pehar, jer su u finalu savladali „Severce“ sa 2:0.  Evo ostalih rezultata osnovaca kod dečaka: SOŠO „Bratstvo“ – OŠ „Sever Đurkić“ 0:8, OŠ „Zdravko Gložanski“ – OŠ „Svetozar Marković“ (Bačko Gradište) 2:1, OŠ „Petefi Šandor“ – OŠ „Zdravko Gložanski“ 0:5, OŠ „Svetozar Marković“ – OŠ „Šamu Mihalj“ 1:0 i OŠ „Sever Đurkić“ – OŠ „Šamu Mihalj“ (Bačko Petrovo Selo) 3:1. Treće mesto osvojila je OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela. Za najboljeg igrača izabran je Nikola Gospođinački iz OŠ „Zdravko Gložanski“, najefikasniji strelac je Vasilije Ćalović iz OŠ „Sever Đurkić“, a najsigurniji golman je „Zdravkovac“ Miloš Bugarski.

Kod devojčica prva je bila ekipa OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bečeja, pošto je pobedila u obe utakmice, prvo OŠ „Zdravko Gložanski“ sa 2:0, a onda i OŠ „Sever Đurkić“ sa 3:1. U preostaloj utakmici „Sever Đurkić“ je bio uspešniji od „Zdravka Gložanskog“ rezultatom 3:0. Priznanje za najbolju igračicu dobila je Anastasia Barta iz OŠ „Šamu Mihalj“, a najefikasnija je Petra Pataki iz OŠ „Sever Đurkić“ sa 3:1.

Najbolji u konkurenciji osnovaca
Najbolji u konkurenciji osnovaca

Gimnazija je bila najuspešnija u ženskoj konkurenciji tri bečejske srednje škole. Gimnazijalke su savladale prvo Ekonomsko-trgovinsku školu sa 3:2, posle i Tehničku školu sa 2:0, a u preostaloj utakmici Ekonomsko-trgovinska škola je pobedila Tehničku školu sa 2:0 i osvojila drugo mesto. Za najbolju igračicu proglašena je Janja Solar iz Gimnazije, njena školska drugarica Bojana Babić je najbolji strelac, a Martina Voraček iz Ekonomsko – trgovinske škole je najbolji golman.

U konkurenciji srednjoškolaca prvo mesto osvojila je Tehnička škola, koja je pobedila Gimnaziju sa 2:1 i Ekonomako – trgovinsku školu sa 5:1, dok je u preostaloj utakmici Gimnazija bila bolja od „ekonomista“ rezultatom 3:1 i osvojila drugo mesto. Priznanje za naboljeg igrača pripalo je Merku Lukiću iz pobedničke ekipe, njigov saigrač Zoran Ibrić je najefikasniji, a gimnazijalac Nemanja Babin je najsigurniji golman.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име