Két óbecsei gimnazista és egy petőfis tanuló vehette át a díjat Budapesten, a magyar kultúra napja alkalmából 2016. január 24-én, vasárnap a Magyarság Házában. Az esszéíró pályázatot huszadik alkalommal hirdette meg a felvidéki Palóc Társaság a Magyar Kultúra tiszteletére.

A rendezvényt Z. Urbán Aladár, a Palóc Társaság elnöke, a magyar kultúra lovagja,egyben a verseny főszervezője nyitotta meg. A pályaműveket Kolczonay Katalin egyetemi oktató, az értékelő bizottság elnöke, a Palóc Társaság tiszteletbeli tagja értékelte . A pályázatra 174 dolgozat érkezett be a Kárpát-medence területéről.

Az ünnepélyes díjátadón az óbecseiek közül Ződi János, a gimnázium tanulója, kiemelt első díjat kapott, szintén az Óbecsei Gimnázium diákja, Gusztony András II. helyezést ért el. Az általános iskolások kategóriájában Varnyú Kinga, a Petőfi Sándor iskola tanulója III. helyen végzett.

A tanulókat Cseri Angéla és Kuszli Angéla, magyartanárnők készítették fel a versenyre, és kísérték el Budapestre. A tanulók utaztatásáról, valamint a rendezvény megörökítéséről Stefaniga Csaba, kultúrával és civil kapcsolatok ápolásával megbízott tanácstag gondoskodott.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име