Direkcija za izgradnju Bečeja upravlja sa 49 objekata poslovnog prostora i 89 stanova. I ne samo u Bečeju već i u prigradskim naseljima. Poslovni prostor je na zadovoljavajućem nivou.

 

– Velika većina našeg poslovnog prostora je u funkcionalnom stanju, a više od osamdeset odsto je izdato. Svake godine iz budžeta opštine izdvajamo za održavanje i poslovnog i stambenog prostora, kaže za RTV direktor Direkcije za izgradnju Bečeja Goran Matić.

Prošle godine je od izdavanja poslovnog prostora na račun opštine uplaćeno 8.800.000 dinara, a od stanova deset puta manje.

-U dobrom delu stambenog prostora imamo bespravno useljena lica. To su uglavnom pripadnici romske nacionalnosti i socijalni slučajevi naše opštine. Svakako jedna od činjenica lošijeg plaćanja je i samo stanje, tih objekata. Čak i tamo gde su ljudi legalno useljeni ti objekti su loši, objašnjava direktor Matić.

U Direkciji veruju da će biti lakše nakon popisa javne imovine kada će lokalna samouprava moći bez saglasnosti pokrajine i republike da proda ili menja postojeću imovinu čime će se rešiti nepotrebnih ulaganja u dotrajala zdanja.

 

Izvor: RTV

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име