Sanacija objekata OŠ Zdravko Gložanski u Bečeju počeće tek nakon završnih ispita, potvrdila nam je direktorka te obrazovne ustanove Suzana Đukić.

Kako je rok za izvođenje radova 60 kalendarskih dana, đaci te škole u Bečeju i Radičeviću neće morati da slušaju nastavu na drugom mestu, već u njihovim klupama.

Posao je poveren grupi izvođača na čelu sa firmom Anigor iz Kragujevca, koja je nosilac posla, a vrednost radova je oko 30 miliona dinara. Sanaciju objekata škole koju pohađa najviše đaka u opštini finansiraju Ministarstvo privrede i opština Bečej.

Prema oceni direktorke, školi pogoduje to što ne mora da se seli u druge objekte i što radovi počinju pred leto, budući da su oni  planirani prošle jeseni, a da se u postupku javne nabavke koju je sprovodilo ministarstvo jedan od ponuđača žalio.

Za dovođenje objekta u funkcionalno stanje u idejnom projektu su predviđeni sledeći radovi: pretresanje krovne konstrukcije uz obaveznu zamenu svih letava, zamena oluka i opšivki, presecanje svih zidova prizemlja – presecanje se izvesti mašinski uz uvlačenje PVC visokokvalitenog izolacionog materijala, obijanje vlažnog i dotrajalog maltera sa zidova i ponovno malterisanje nakon isušenja, rušenje i ponovna izrada podova u prizemlju, zamena podne obloge u svim prostorijama uz potrebnu izradu izravnavajućeg sloja – predložena je upotreba vinil poda za učionice, ampasovanje i popravka kompletne stolarij, zamena pojedine stolarije, bojenje kompletne stolarije, bojenje unutrašnjih zidova i plafona, kao i kompletne fasade.

1 KOMENTAR

  1. Свака част за наставнике, и руководство ове школе, али зато имамо ОШ „СЕВЕР ЂУРКИЋ“ где директорица није у стању да видно обележи на улици (Зелена 102) да смо у зони школе. Возе наши возачи 80 и 100 км/h,питање је тренутка када ће нетко погинути. Немају они везе са саобраћајем, а слично је и са гимназијом, где су на сву срећу лежећи полицајци, али саобраћајног знака нема.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име