Prema najavama iz lokalne samouprave sanacije deponije komunalnog otpada „Botra“ trebalo bi da bude završena do kraja ove godine.

 

 

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević i njegova zamenica Tamara Ivanišević na temu bečejske deponije razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Kako je iz lokalne samouprave saopšteno, na sastanku su prisustvovali pomoćnica ministarke Zorane Mihajlović Jovana Jarić,  pomoćnik iz Sektora za zaštitu životne sredine Mirko Grubišić i pomoćnica ministarke Gordana Miščev. Dogovoreno je da sredstva od oko 23 miliona dinara, koja je opština Bečej dobila za saniranje deponije, ostanu na opštinskom računu do kraja ove godine, uz potpisivanje aneksa ugovora. S obzirom na to da je projekat za saniranje urađen još 2006. godine, zbog promene stanja na terenu urađen je novi. Projekat je izradio Institut Kirilo Savić i sada se čeka saglasnost koju treba da izda resorno ministarstvo.

– U Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine smo dobili uveravanja da će se ubrzati procedura za izdavanje saglasnosti, kako bi se odmah nakon saglasnosti moglo pristupiti raspisivanju javne nabake za izvođenje radova. Nakon javne nabavke, opština Bečej će, putem Direkcije za izgradnju, početi sa radovima na sanaciji deponije i do kraja godine se očekuje završetak radova, navode iz lokalne samouprave.

Na fotografiji: Ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име