Usluge lekara specijalista do kraja ove godine besplatne su u Domu zdravlja Bečej, jer je iz budžeta opštine Bečej pre nešto više od mesec dana za te namene opredeljen novac.

Građani su do sada preglede kod pojedinih specijalista, kojih nije bilo u domu zdravlja iz nekoliko razloga, plaćali, ali, nakon četvrtog rebalansa opštinske kase, to nije slučaj, bar još mesec dana. Naime, usluge sekundarne zdravstvene zaštite ne mogu biti plaćene iz sredstava doma zdravlja, te je otvoreno pitanje da li će lokalna samouprava i sledeće godine pomoći, ili će građani opet morati plaćati preglede specijalista.

Što se rada specijalista tiče, kod urologa specijaliste građani mogu na pregled otići ponedeljkom, utorkom i četvrtkom kod hirurga, sredom su na raspolaganju ortoped i dermatolog, dok je ordinacija ortopeda otvorena i petkom. Utorkom i četvrtkom pacijente prima specijalista ultrazvuka, dok radiolog prima pacijente tri puta nedeljno.

Međutim, u bečejskom domu zdravlja ne mogu se obaviti pregledi kod otorinolaringologa, a s obzirom na to da finansijskih sredstava za te namene do kraja godine nema, građani Bečeja za specijalističke preglede takve vrste moraju otići u Temerin, Vrbas, Sentu ili Novi Sad. Takva će situacija biti sve dok se, za godinu dana, lekar bečejskog doma zdravlja ne vrati sa specijalizacije. Dobra je vest što Jodna banja ponovo ima fizijatra. Radi se punim kapacitetom otkako se doktorka Biljana Ševo vratila sa specijalizacije. Međutim, postoji novi problem, i to zbog aktuelne prodaje imovine PIK – a Bečej, budući da je zgrada banje u vlasništvu pomenutog kombinata koji je u bankrot.

Pregledi za buduće vozače i u domu zdravlja

Odnedavno je uvedena nova usluga. Radi se o lekarskim pregledima za buduće vozače. Analize koje su sastavni deo procedure za dobijanje vozačke dozvole mogu se obaviti u bečejskom domu zdravlja po ceni od 2.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име